Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου στη Λέσβο

antikapital2Στη Λέσβο βρέθηκαν για 3 ημέρες Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι   αριστερών και αντικαπιταλιστικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων τόνισαν ότι θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα για απεγκλωβισμό των προσφύγων και ότι είναι καλοδεχούμενοι να ζήσουν στις γειτονιές στην ηπειρωτική Ελλάδα, ελεύθεροι και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα επεσήμαναν ότι «υπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση δεν είναι άλλοι από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ εντείνουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με Ρωσία, από τη μια επεμβαίνουν, βομβαρδίζοντας χώρες για να τις ελέγξουν πολιτικά και οι πολυεθνικές να τις εκμεταλλευτούν οικονομικά, εξωθώντας τους λαούς τους στην προσφυγιά». Τέλος, διακήρυξαν ότι «ως αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις των περιφερειών της χώρας, εκφράζουμε το αίσθημα της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων και το κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα. Διακηρύσσουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι να ενταχτούν στις γειτονιές μας και να ζουν ελεύθεροι, σε αντίθεση με το κλίμα ξενοφοβικής υστερίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι καθεστωτικές δυνάμεις προβάλλοντας ότι δήθεν παντού υπάρχουν αντιδράσεις και ότι οι πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι: Νίκος Μανάβης Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Θανάσης Αγαπητός Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Πέτρος Κωνσταντίνου Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ντίνα Ρέππα δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Μαρία Μπικάκη εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα, Κική Μένου μέλος της Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Γκαρανέ Ντίνα από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μανάβης

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αγαπητός

Η δημοτική σύμβουλος Αθήνας Ντίνα Ρέππα

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου

H Μαρία Μπικάκη εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα

ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις από τον τοπικό τύπο και οι απαντήσεις από τα μέλη της αποστολ. Μέρος των απαντήσεων στη συνέντευξη τύπου της αποστολής των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων στη Λέσβο παρακάτω. Περιλαμβάνονται απαντήσεις από Κωνσταντίνου Πέτρο από 0.00-3.10, από Μπικάκη Μαρία από 3.21-5.14, από Μεγαλοοικονόμου Θόδωρο από 5.14-9.49

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s